Un Nadal de sabor

Receptes per aquestes Festes

Aquestes son dates per a compartir i riure plegats. Si vols dibuixar un somriure en els teus amb els plats que preparis, et deixem una per una les tres receptes que has vist al vídeo…
Perquè no hi ha un Nadal millor que aquell en el que tots gaudeixen.

Veure recepta
Vall Companys

Canelons

de carbassó farcits de pollastre amb salsa de tomàquet

  • 1h 40m
  • Mitja
  • 4
Veure recepta
Vall Companys

Canelons

de col farcits de proteïna vegetal mab salsa de carbassa

  • 1h 35m
  • Mitja
  • 4
Veure recepta
Vall Companys

Canelons

de nadal farcits de carn a l'estil tradicional

  • 1h 30m
  • Mitja
  • 4
X

Canelons de carbassó farcits de pollastre amb salsa de tomàquet

  • 1h 40m
  • Mitja
  • 4

Ingredients

3 quarts de pollastre (cuixa i pit)
2 kg de carbassó
Ceba
200 g de bolets shiitake
3 fulles de llorer
3 grans d’all
Sal
Pebre
Oli OVE
30 ml de vi
Formatge ratllat

Para a la salsa de tomàquet

2 cebes mitjanes
5 g d’alfàbrega fresca
1 gra d’all
700 g de tomàquet triturat
Brou de verdures
Vall Companys

Elaboració

  1. Salpebrem el pollastre i el col·loquem a una cassola pel forn. Afegim les fulles de llorer, els grans d’all, un rajolí d’oli i el vi. Preescalfem el forn a 180º i deixem coure uns 25 minuts. Una vegada cuinat, desossem el pollastre i l’esberlem.
  2. En una cassola, escalfem oli i potxem la ceba. Afegim el gra d’all picat fi, deixem cuinar una estona i afegim els bolets shiitake tallats petits. Salpebrem i cuinem uns minuts. Afegim el pollastre, barregem i rectifiquem de sal i pebre. Ho triturem tot en un processador.
  3. Amb una mandolina, tallem el carbassó en làmines longitudinals d’uns 3-4 mm de gruix. Posem aigua a bullir i les escaldem lleugerament. Les submergim ràpidament en aigua freda per tal de parar la cocció i les assequem amb un drap net.
  4. Al mateix temps, preparem la salsa de tomàquet. Tallem la ceba petita, escalfem l’oli a una paella i la potxem. Afegim l’all ben picat, cuinem i afegim el tomàquet triturat. Podem afegir una culleradeta de sucre si volem restar una mica d’acidesa. Deixem cuinar a foc lent uns 20/25 minuts i, si cal, afegirem una mica de brou de verdures. Salpebrem.
  5. Un cop estigui feta la salsa, afegim unes fulles d’alfàbrega fresca per donar-hi aroma.
  6. Prepararem els canelons col·locant les làmines de carbassó salpebrades, muntant-les lleugerament l’una a sobre de l’altra. Afegim un a mica del farcit i, amb cura, emboliquem tot formant un caneló.
  7. Repartim una base de salsa de tomàquet a una font pel forn, hi col·loquem els canelons i afegim una mica més de salsa per sobre junt amb el formatge ratllat.
  8. Escalfem el forn a 180º i gratinem els canelons lleugerament.
X

Canelons de col farcits de proteïna vegetal mab salsa de carbassa

  • 1h 35m
  • Mitja
  • 4

Ingredients

1 col
1 carbassa
3 cebes
300 g d’espinacs
400 g de proteïna vegetal estil vacu
Herbes provençals
50 g de panses
Formatge ratllat vegà
Oli OVE
Sal
Pebre

Per a la salsa

1 carbassa violí
2 cebes mitjanes
1 l de llet d’arròs
Sal
Nou moscada
Pebre
Vall Companys

Elaboració

  1. Separem les fulles de col i les escaldem lleugerament en aigua bollint. Les submergim ràpidament en aigua freda per tal d’aturar la cocció, les assequem una mica amb un drap net i reservem.
  2. Escalfem el forn a 200º i coem la carbassa sencera i les cebes embolicades en paper de forn durant 30 minuts.
  3. A una paella, escalfem oli i potxem una ceba tallada petita, afegim l’all picat fi i barregem. Afegim la proteïna vegetal picada i les herbes provençals, salpebrem i deixem cuinar.
  4. A la mateixa cassola, saltegem les fulles d’espinacs tallades en juliana fina, afegim les panses i la proteïna vegetal. Barregem tot i deixem cuinar una mica per tal que s’integrin els sabors.
  5. Per a la salsa, extraiem la polpa de la carbassa. En un cassó, la barregem amb les cebes i la llet d’arròs, escalfem i salpebrem. Triturem amb un processador.
  6. Preparem els canelons estenent les fulles de col, extraient-ne el nervi central i muntant lleugerament les parts l’una sobre l’altra. Repetim amb totes les fulles i salpebrem lleugerament.
  7. Col·loquem una mica del farcit sobre cada fulla i enrotllem tot formant un caneló.
  8. Estenem una base de salsa a una font pel forn i col·loquem els canelons per sobres. Repartim una mica més de salsa i coronem amb el formatge ratllat. Escalfem el forn a 180º i gratinem.
X

Canelons de nadal farcits de carn a l'estil tradicional

  • 1h 30m
  • Mitja
  • 4

Ingredients

400 g de carn magra de porc
400 g de carn picada de vedella
1 cuixa i 1 pit de pollastre
4 cebes
2 grans d’all
3 fulles de llorer
50 ml de conyac
200 ml de brou de carn
Nou moscada
1 paquet de plaques de canelons

Per a la beixamel

60 g de mantega
60 g de farina
1 l de llet
Sal
Pebre
Nou moscada
Canelones al estilo tradicional

Elaboració

  1. En una cassola, col·loquem la carn picada de vedella, i la de porc i pollastre tallades a bocins, les fulles de llorer, els grans d’all esclafats, un rajolí d’oli i el vi. Salpebrem i fornegem uns 30 minuts a 180º, tot removent-ho de tant en tant.
  2. Posarem les plaques de canelons en remull amb aigua calent si son precuinades, o bé les bullirem si son crues. Les deixarem assecar en un drap net.
  3. Un cop la carn estigui cuita, retirarem les fulles de llorer i l’all. Rectifiquem de sal i pebre i ho triturem tot en un processador. Si queda massa seca, hi afegirem el brou de carn.
  4. Per a la salsa beixamel, preparem un roux escalfant la mantega en un cassó. Un cop desfeta, afegim la farina i removem constantment fins que quedi ben lligada i agafi un to daurat. Afegim la llet poc a poc sense deixar de remoure fins que espesseixi. Salpebrem.
  5. Preescalfem el forn a 180º i preparem els canelons tot col·locant una mica de farcit a cada placa i embolicant. Els col·loquem a una font per forn i vessem la beixamel per sobre de forma que quedin ben coberts. Repartim el formatge ratllat i gratinem al forn.