• Alimentació animal
  A Vall Companys produïm els pinsos que mengen els nostres animals seguint estrictes polítiques de
  Assecadors 
  Tenim assecadors propis per a totes les gammes de pernil, i certificats per als mercats
  Benestar animal 
  Seguim les polítiques de benestar animal més estrictes en tots els nostres processos, tant en la cria com en el sacrifici.
  Devesa
  Els nostres pernils ibèrics de gla procedeixen de porcs criats en pastura de glans, aprofitant el millor d’aquestes pastures per a un producte únic.
  El nostre origen
  El grup Vall Companys es va fundar fa gairebé 60 anys amb la producció de
  Elaborats
  La nostra gamma d’elaborats de porc, pollastre i vedella és àmplia i de qualitat, i
 • Especejament avícola
  Els escorxadors i les sales d’especejament avícola del grup, amb uns elevats nivells de seguretat
  Especejament porcí
  Els nostres escorxadors i les sales d’especejament porcí compten amb les últimes tecnologies en matèria
  Farines panificables
  La divisió farinera del grup produeix, en les seves quatre plantes, farines panificables i especials, així com productes a mida al seu laboratori pilot de Lleida.
  Granges associades 
  Prop de 2.100 a tot Espanya i situades a prop dels centres de producció, treballen en exclusiva en la cria dels nostres animals.
  Grup multicarni
  Produïm carn de porcí, avícola i de boví, tant en fresc i congelat com curat
 • Indústria càrnia avícola
  Cada any produïm 65 milions de pollastres, que generen prop de 150.000 tones de carn
  Indústria càrnia boví
  Cada any produïm als nostres escorxadors i sales d’especejament més de 13.000 tones de carn
  Indústria càrnia porcí
  Cada any produïm més de 300.000 tones de carn de porc, tant blanc com Duroc i ibèric, i les exportem a tot el món.
  Logística integrada
  La logística del grup, també integrada, assegura un nivell elevat de seguretat en el transport i l’emmagatzematge alimentari.
  Pernil curat
  La gamma de pernils i paletes del grup cobreix tots els nivells, des del porc
  Reproducció controlada
  Controlem la reproducció dels nostres porcs amb un seguiment que arriba fins a la genètica

  GRUP VALL COMPANYS: MÀXIMA QUALITAT DES DE L’ORIGEN

  El grup Vall Companys, fundat el 1956, és un grup agroalimentari de caràcter familiar i líder a Espanya.

  El model operacional del grup Vall Companys es basa en la integració de totes les fases del procés productiu, així com en la tasca d’uns professionals implicats i altament formats en els camps d’activitat respectius.

  Cal destacar especialment, així mateix, la implantació de sistemes d’informació d’última generació en totes les mecàniques de treball, que connecten i automatitzen les diverses instal·lacions i plantes de producció del grup.

  Amb tot, s’aconsegueix garantir una traçabilitat completa en tots els processos, a més d’una seguretat alimentària elevada i una qualitat òptima i constant en el producte.

  DADES PRINCIPALS

  HISTÒRIA

  1956 - 1970: Farines panificables
   

  El grup Vall Companys inicia la seva activitat amb la compra de la farinera La Meta de Lleida, dedicada a la producció de farines panificables (1956). Aprofitant els subproductes derivats de la mòlta de blat, fabrica els seus primers pinsos. La primera experiència d’integració en granja porcina marca la creació d’un model empresarial innovador, propi i característic als anys seixanta. L’empresa s’inicia també al sector avícola. La constitució en societat anònima de Vall Companys i la instal·lació al polígon industrial El Segre li aporten volum i capacitat productiva (1970).

   

  1970 - 1980: Integració ramadera
   

  Desenvolupament del model d’integració: el granger hi aporta instal·lacions i treball personal. La resta de serveis —animals, pinso i control veterinari— els aporta l’empresa integradora. El model, iniciat al sector porcí, es desenvolupa també a l’avícola. El creixement del sector porcí marca l’augment de producció a les fàbriques de pinso, i es passa de la fabricació i la distribució en sacs a la fabricació a granel. Dècada marcada pel gran creixement de la integració ramadera i per la necessitat d’una gestió logística rigorosa, garantida amb la creació de Transegre, l’empresa logística del grup Vall Companys. El 1977 se n’inicia l’expansió geogràfica amb l’adquisició de Gepesa, una fàbrica de pinso avícola i de porcí de Vic (Barcelona).

   

  1980 - 1990: Volums i Logística
   

  El grup Vall Companys construeix una nova fàbrica de farines amb una capacitat de 300.000 tm/any; augmenta la producció de truges pròpies per aconseguir més autoabastiment de garrins (precursor de la traçabilitat) i verticalitza el mercat avícola amb el primer escorxador, situat a Tarragona (1984). La fabricació de productes farmacèutics d’ús veterinari garanteix, a partir del 1981, el control dels medicaments utilitzats pel grup (origen de Mevet, laboratori del grup i auditor independent intern des del 1989).

   

  1990 - 2000: Qualitat i Traçabilitat
   

  El grup Vall Companys inverteix en qualitat i control sanitari davant un mercat que prioritza i demana seguretat alimentària. Continua el procés d’expansió geogràfica en la fabricació de pinsos compostos per a porcí i avícola per tota la Península, la construcció de la incubadora Pondex a Juneda (Lleida) i la compra d’Agroturia (València) el 1993. La integració ramadera porcina manté el seu desenvolupament amb el creixement en nombre de truges pròpies i l’autoabastiment de garrins. Construcció del primer centre d’inseminació porcina (Lleida), garantia total d’un control genètic exhaustiu.

   

  2000 - 2010: Verticalització
   

  La verticalització del negoci es consolida amb la incorporació de diversos escorxadors de porcí i de boví —Patel (Vic), Cárnicas Frivall (Conca) i Frimancha (Valdepeñas)—, de sales d’especejament avícola i d’escorxadors de pollastres —Costa (Girona) i Torrent (Barcelona). Nova fàbrica de pinsos i centre d’inseminació artificial porcí d’Agrocesa (Valladolid). La verticalització en avicultura es culmina amb la compra de la multinacional francesa Doux a Espanya (Avidel i Avigal). L’àrea de farines panificables amplia la seva capacitat de distribució i atenció al client iniciada en la dècada anterior.

   

  2010 - 2015: Garantia de futur
   

  S’inicia una etapa de més acostament al consumidor, sense oblidar la producció de grans volums amb una garantia de qualitat a un cost eficient que caracteritza el grup Vall Companys. Continuen les inversions en la part industrial, com ara la construcció d’una nova fàbrica de pinsos a Ejea de los Caballeros i importants remodelacions dels escorxadors i de les sales d’especejament avícoles a Avidel i Avigal. Es potencia la línia d’elaborats, així com la comercialització d’espatlles i pernils curats de Duroc i ibèrics.

  QUALITAT I TRAÇABILITAT

  Les diferents empreses del grup Vall Companys conformen un procés productiu i comercial completament integrat en totes les fases, des de la reproducció, l’alimentació i la cria dels animals, fins al sacrifici, l’especejament, l’envasament i la distribució del producte final, així com tots els processos complementaris (farmàcia veterinària, logística integrada, etc.).

  Aquesta política de verticalització i integració permet una traçabilitat completa de qualsevol producte des de l’origen, així com una qualitat constant i estable en tota la línia de producció. A més, les empreses del grup compten amb les certificacions i els controls sanitaris més exigents, cosa que és una garantia d’higiene i d’integritat.

  SISTEMES D’INFORMACIÓ
  SERVEIS CORPORATIUS

  La política de reinversió de beneficis del grup Vall Companys, així com una aposta ferma per la innovació com a motor de creixement, fan que les empreses del grup comptin amb les últimes tecnologies en matèria de sistemes d’informació i automatització de processos.
  
Aquest fet, amb el suport d’un equip humà professional i altament implicat, fa de Vall Companys no tan sols una garantia de qualitat i de servei, sinó també un soci estable i de confiança.

  ENGINYERIA
  SERVEIS CORPORATIUS

  Les instal·lacions i les plantes de producció del grup compten amb els últims avenços tècnics en tots els seus processos, tant maquinàries d’última generació com mecàniques operatives constantment optimitzades, fruit d’una política d’innovació i desenvolupament constant.
  
D’aquesta manera, el grup Vall Companys aconsegueix una qualitat homogènia en tots els seus productes, i una producció cada cop més eficient i segura per al consumidor i per als seus treballadors.

  ECONOMICOFINANCER
  SERVEIS CORPORATIUS

  El grup Vall Companys és un dels líders agroalimentaris a Espanya i a Europa. Atesa la seva importància al mercat i el volum de treballadors i de negoci que impulsa, el grup atorga una importància especial a l’estabilitat financera i la considera un pilar bàsic per assegurar una fiabilitat elevada com a proveïdor, soci estratègic i ocupador.

  RECURSOS HUMANS
  SERVEIS CORPORATIUS

  L’equip humà del Grup Vall Companys és l’eix vertebrador principal que li dona la seva condició de líder al sector. És un equip compromès i amb una clara vocació de servei, fet que li aporta el factor diferencial per a poder encetar el creixement constant del grup, tot afiançant-se a la seva posición de líder als diferents àmbits de negoci.

  COMPRA DE MATÈRIA PRIMERA
  SERVEIS INDUSTRIALS

  Un dels punts clau en el funcionament de tots els processos del grup Vall Companys és una elecció correcta de les matèries primeres, i el seu maneig posterior en la cadena de subministrament. Per aquest motiu, la gestió de les compres del grup està centralitzada, i així s’aconsegueix més competitivitat en els costos i una qualitat òptima i homogènia en tots els processos productius.

  NUTRICIÓ
  SERVEIS INDUSTRIALS

  Com a part del seu procés integrat de producció (SIP), tota l’alimentació de les ramaderies del grup Vall Companys és produïda per empreses del mateix grup, amb pinsos especialment dissenyats per cobrir les necessitats exactes dels animals i assegurant una qualitat òptima en totes les fases del procés de cria.

  Així, els pinsos de Vall Companys constitueixen un dels pilars bàsics en la producció càrnia del grup, i representen una garantia de qualitat en el producte final per al consumidor.

  MEDICAMENTS VETERINARIS
  SERVEIS INDUSTRIALS

  Mevet està integrada en el procés productiu del grup com a laboratori d’anàlisi fisicoquímica i microbiològica per als pinsos produïts per Vall Companys, i s’encarrega també de la producció de la farmàcia veterinària utilitzada en la cria i el maneig dels animals.

  El procés productiu als laboratoris de la companyia es regeix per la innovació i la utilització de les últimes tecnologies en la fabricació, el condicionament i l’envasament, i compta amb les certificacions més exigents.

  LOGÍSTICA I TRANSPORT
  SERVEIS INDUSTRIALS

  L’emmagatzematge i el transport de productes alimentaris és una activitat de gran responsabilitat que pot incidir negativament en la seva qualitat final. Com a part del procés de producció, la logística dels productes del grup es porta a terme amb mitjans propis a través de Transegre, empresa integrada a Vall Companys, i així s’assegura un alt nivell de seguretat en el transport i l’emmagatzematge alimentari.

  EMPRESES DEL GRUP

  La varietat d’empreses que formen part del grup Vall Companys cobreix totes i cadascuna de les fases d’un sistema de producció completament integrat. A més, el grup compta amb la col·laboració de prop de 2.100 granges associades, que s’encarreguen de la cria dels animals i que estan localitzades prop de les plantes de producció càrnia, per assegurar un alt nivell de benestar animal durant el transport.

  La implantació geogràfica de les diferents empreses i instal·lacions de Vall Companys abasta tot el territori peninsular i l’arxipèlag canari, optimitzant d’aquesta manera la qualitat i la logística del grup, així com una distribució uniforme i eficaç per tot Espanya.

  • Afrivall
  • Agrocesa
  • Agroturia
  • Avicosan
  • Avidel
  • Avigal
  • Calamocha
  • Carsiva
  • Cárnicas Cinco Villas
  • Cegeco
  • Comercial Grup Vall
  • Costa
  • Disporave
  • Dolz
  • Duriber
  • Frimancha
  • Frimancha Canarias
  • Frivall
  • Gepesa
  • Harinas Torija
  • ICP
  • Industrias reunidas Jabugo
  • Jamcal
  • La Meta
  • La Palentina
  • Mevet
  • Seresse
  • Molisur
  • Naturiber
  • Nutrivall
  • Patel
  • Pondex
  • Roper
  • Rubiato Paredes
  • Torrent
  • Transegre
  • Vall Companys

  Uso de cookies

  Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

  ACEPTAR
  Aviso de cookies