• Alimentació animal
    Alimentació animal
    A Vall Companys produïm els pinsos que mengen els nostres animals seguint estrictes polítiques de qualitat.
    Benestar animal
    Benestar animal
    Seguim les polítiques de benestar animal més estrictes en tots els nostres processos, tant en la cria com en el sacrifici.
    Devesa
    Devesa
    Els nostres pernils ibèrics de gla procedeixen de porcs criats en pastura de glans, aprofitant el millor d’aquestes pastures per a un producte únic.
    Especejament avícola
    Especejament avícola
    Els escorxadors i les sales d’especejament avícola del grup, amb uns elevats nivells de seguretat alimentaria, estan preparats per oferir talls especials segons les necessitats dels clients.
    Especejament porcí
    Especejament porcí
    Els nostres escorxadors i les sales d’especejament porcí compten amb les últimes tecnologies en matèria de seguretat i eficiència, i son operats per personal format i l'alta qualificació.
    Elaborats
    Elaborats
    La nostra gamma d’elaborats de porc, pollastre i vedella és àmplia i de qualitat, cobrin totes les necessitats del consumidor actual.
  • Granges associades
    Granges associades
    Prop de 2.100 a tot Espanya i situades a prop dels centres de producció, treballen en exclusiva en la cria dels nostres animals.
    ALIMENTARIA 2018
    Grupo Vall Companys
    Així va ser Alimentària 2018.
    Benestar animal
    Benestar animal
    Invertim de manera constant en I+D+i per tal de garantir les màximes cotes de benestar animal a totes les nostres activitats.
    Farines panificables
    Farines panificables
    La divisió farinera del grup produeix, en les seves quatre plantes, farines panificables i especials, així com productes a mida al seu laboratori pilot de Lleida.
    Indústria càrnia avícola
    Indústria càrnia avícola
    Cada any produïm 65 milions de pollastres, que generen prop de 150.000 tones de carn de qualitat, i altres varietats avícoles com el gall dindi.
    Indústria càrnia porcí
    Indústria càrnia porcí
    Cada any produïm més de 300.000 tones de carn de porc, tant blanc com Duroc i ibèric, i les exportem a tot el món.
  • Indústria càrnia boví
    Indústria càrnia boví
    Cada any produïm als nostres escorxadors i sales d’especejament més de 13.000 tones de carn de boví de primera.
    Pernil curat
    Pernil curat
    La gamma de pernils i paletes del grup cobreix tots els nivells, des del porc blanc i Duroc, a l'ibèric en les seves varietats.
    Logística integrada
    Logística integrada
    La logística del grup, també integrada, assegura un nivell elevat de seguretat en el transport i l’emmagatzematge alimentari.
    El nostre origen
    El nostre origen
    El grup Vall Companys es va fundar fa gairebé 60 anys amb la producció de farines , i avui és un dels principals líders agroalimentaris a Europa.
    Reproducció controlada
    Reproducció controlada
    Controlem la reproducció dels nostres porcs amb un seguiment que arriba fins a la genètica de l'animal, per preservar les qualitats i qualitat del productes.
    Assecadors
    Assecadors
    Tenim assecadors propis per a totes les gammes de pernil, i certificats per als mercats més exigents.

GRUP VALL COMPANYS: MÀXIMA QUALITAT DES DE L’ORIGEN

El grup Vall Companys, fundat el 1956, és un grup agroalimentari de caràcter familiar i líder a Espanya.

El model operacional del grup Vall Companys es basa en la integració de totes les fases del procés productiu, així com en la tasca d’uns professionals implicats i altament formats en els camps d’activitat respectius.
Cal destacar especialment, així mateix, la implantació de sistemes d’informació d’última generació en totes les mecàniques de treball, que connecten i automatitzen les diverses instal·lacions i plantes de producció del grup.
Amb tot, s’aconsegueix garantir una traçabilitat completa en tots els processos, a més d’una seguretat alimentària elevada i una qualitat òptima i constant en el producte.

DADES PRINCIPALS

Facturació
Producció de Porcs
Producció de Pollastres
Granges Associades
Producció de Carn de Porcí
Producció de Carn Avícola
Producció de Pernil Curat
Producció de Carn de Boví
Producció d'Elaborats
Producció de Pinso
Producció de Farina
Col·laboradors

HISTÒRIA

1956 - 1970: Farines panificables

El grup Vall Companys inicia la seva activitat amb la compra de la farinera La Meta de Lleida, dedicada a la producció de farines panificables (1956). Aprofitant els subproductes derivats de la mòlta de blat, fabrica els seus primers pinsos. La primera experiència d’integració en granja porcina marca la creació d’un model empresarial innovador, propi i característic als anys seixanta. L’empresa s’inicia també al sector avícola. La constitució en societat anònima de Vall Companys i la instal·lació al polígon industrial El Segre li aporten volum i capacitat productiva (1970).

1970 - 1980: Integració ramadera

Desenvolupament del model d’integració: el granger hi aporta instal·lacions i treball personal. La resta de serveis —animals, pinso i control veterinari— els aporta l’empresa integradora. El model, iniciat al sector porcí, es desenvolupa també a l’avícola. El creixement del sector porcí marca l’augment de producció a les fàbriques de pinso, i es passa de la fabricació i la distribució en sacs a la fabricació a granel. Dècada marcada pel gran creixement de la integració ramadera i per la necessitat d’una gestió logística rigorosa, garantida amb la creació de Transegre, l’empresa logística del grup Vall Companys. El 1977 se n’inicia l’expansió geogràfica amb l’adquisició de Gepesa, una fàbrica de pinso avícola i de porcí de Vic (Barcelona).

1980 - 1990: Volums i Logística

El grup Vall Companys construeix una nova fàbrica de farines amb una capacitat de 300.000 tm/any; augmenta la producció de truges pròpies per aconseguir més autoabastiment de garrins (precursor de la traçabilitat) i verticalitza el mercat avícola amb el primer escorxador, situat a Tarragona (1984). La fabricació de productes farmacèutics d’ús veterinari garanteix, a partir del 1981, el control dels medicaments utilitzats pel grup (origen de Mevet, laboratori del grup i auditor independent intern des del 1989).

1990 - 2000: Qualitat i Traçabilitat

El grup Vall Companys inverteix en qualitat i control sanitari davant un mercat que prioritza i demana seguretat alimentària. Continua el procés d’expansió geogràfica en la fabricació de pinsos compostos per a porcí i avícola per tota la Península, la construcció de la incubadora Pondex a Juneda (Lleida) i la compra d’Agroturia (València) el 1993. La integració ramadera porcina manté el seu desenvolupament amb el creixement en nombre de truges pròpies i l’autoabastiment de garrins. Construcció del primer centre d’inseminació porcina (Lleida), garantia total d’un control genètic exhaustiu.

2000 - 2010: Verticalització

La verticalització del negoci es consolida amb la incorporació de diversos escorxadors de porcí i de boví —Patel (Vic), Cárnicas Frivall (Conca) i Frimancha (Valdepeñas)—, de sales d’especejament avícola i d’escorxadors de pollastres —Costa (Girona) i Torrent (Barcelona). Nova fàbrica de pinsos i centre d’inseminació artificial porcí d’Agrocesa (Valladolid). La verticalització en avicultura es culmina amb la compra de la multinacional francesa Doux a Espanya (Avidel i Avigal). L’àrea de farines panificables amplia la seva capacitat de distribució i atenció al client iniciada en la dècada anterior.

2010 - 2015: Garantia de futur

S’inicia una etapa de més acostament al consumidor, sense oblidar la producció de grans volums amb una garantia de qualitat a un cost eficient que caracteritza el grup Vall Companys. Continuen les inversions en la part industrial, com ara la construcció d’una nova fàbrica de pinsos a Ejea de los Caballeros i importants remodelacions dels escorxadors i de les sales d’especejament avícoles a Avidel i Avigal. Es potencia la línia d’elaborats, així com la comercialització d’espatlles i pernils curats de Duroc i ibèrics.

QUALITAT I TRAÇABILITAT

Les diferents empreses del grup Vall Companys conformen un procés productiu i comercial completament integrat en totes les fases, des de la reproducció, l’alimentació i la cria dels animals, fins al sacrifici, l’especejament, l’envasament i la distribució del producte final, així com tots els processos complementaris (farmàcia veterinària, logística integrada, etc.).

Aquesta política de verticalització i integració permet una traçabilitat completa de qualsevol producte des de l’origen, així com una qualitat constant i estable en tota la línia de producció. A més, les empreses del grup compten amb les certificacions i els controls sanitaris més exigents, cosa que és una garantia d’higiene i d’integritat.

Qualitat i Traçabilitat

EMPRESES DEL GRUP

La varietat d’empreses que formen part del grup Vall Companys cobreix totes i cadascuna de les fases d’un sistema de producció completament integrat. A més, el grup compta amb la col·laboració de prop de 2.100 granges associades, que s’encarreguen de la cria dels animals i que estan localitzades prop de les plantes de producció càrnia, per assegurar un alt nivell de benestar animal durant el transport.

La implantació geogràfica de les diferents empreses i instal·lacions de Vall Companys abasta tot el territori peninsular i l’arxipèlag canari, optimitzant d’aquesta manera la qualitat i la logística del grup, així com una distribució uniforme i eficaç per tot Espanya.

Empreses del Grup