Indústria càrnica Curats

CAPACITAT I QUALITAT: EL RESPECTE PER UN PRODUCTE

Parlar de productes curats com el pernil, l’espatlla, el llom o els embotits, és parlar de cura pels detalls, de la importància de l’animal i del respecte per la matèria prima.

El Grup Vall Companys uneix el respecte per aquests valors a la capacitat de producció d’un líder agroalimentari a Espanya i Europa: artesania i qualitat amb un servei garantit a tot el món.

Sistema integrat de producció

Els curats del Grup Vall Companys segueixen un sistema de producció completament integrat i vertical. En ell, les diferents empreses del grup estan presents a totes i cadascuna de les fases, des de la selecció genètica i el naixement dels millors exemplars, passant per l’alimentació i el control veterinari, la cria en granges associades, i el sacrifici i especejament segons les més exigents normatives de qualitat i seguretat, fins l’assecat i curació de les peces a mans dels mestres del grup.

Mitjançant aquest sistema, s’assoleix una qualitat garantida i constant, i una traçabilitat complerta de cada producte des de l’origen.

Control des de l'origen
Naixement i cria propis
Alimentació 100% natural
Pinsos d'elaboració pròpia
2.000 Granges Associades
Alt nivell de benestar animal
Montanera per a Ibèric de gla
Laboratori farmacèutic integrat
Màxima garantia de seguritat
Només carn, sal i aire
Curació controlada per a mestres del pernil
Capacitat per a múltiples formats
Instal·lacions integrades

GRANGES

El Grup Vall Companys compta amb més de 2.000 granges associades, repartides per tot el territori peninsular, i exclusives per a cadascuna de les races porcines. Totes elles compten amb sistemes de benestar animal i proporcionen al bestiar una alimentació de qualitat a base de cereals i llegums, amb pinsos específics produïts per empreses del propi grup.

DEVESES

Els exemplars ibèrics de gla del grup es crien en deveses naturals de la serra de Jabugo, a Huelva, i estan alimentats a base de glans silvestres i pasts. Els majorals s’encarreguen de pasturar els porcs, que viuen els últims 6 mesos de la seva vida a l’aire lliure, fent que es moguin i infiltrin així el seu preuat greix al múscul.

ESCORXADORS I SALES DE DESFER

El grup Vall Companys disposa de quatre escorxadors propis i dos col·laboradors, equipats amb els sistemes més capdavanters en matèria de sacrifici i especejament, control de la qualitat i expedició. A més, el personal de cada planta està plenament format per tal de treure el màxim partit de cada peça, proporcionant un tractament especial per a preservar al màxim la seva integritat i bona conformació

ASSECADORS

Les peces de pernil i espatlla produïdes pel Grup Vall Companys provenen dels diversos assecadors que el grup opera a Espanya, bé sigui en propietat o en règim de maquila. A tots ells, les peces passen el temps just d’assecat i curació indicat pels mestres pernilers, sota les condicions exactes que demana cadascuna d’elles.

Races porcines
Capa Blanca
Capa Blanca

És la raça de porc més consumida i popular. Prové de races molt especialitzades que aporten carns magres i de qualitat. Els nostres porcs procedeixen de creuaments entre Pietrain, Large White i Landrace.

Duroc
Duroc

Aquesta raça es caracteritza per produir carns amb un alt grau d’infiltració de greixos, atorgant un gust i una tendresa molt superiors a la resta. És molt adequat per a la producció de lloms i pernils curats, i una raça idònia per a completar-se amb les virtuts d’altres, fonamentalment les de tronc ibèric.

Ibèrico
Ibèrico

Els nostres porcs ibèrics tenen una alimentació a base de cereals i llegums (blat, blat de moro, ordi...) i es crien a granges especialitzades de baixa densitat amb múltiples sistemes de benestar animal.

Ibèrico de Gla
Ibèrico de Gla

Els nostres porcs de gla es crien en montanera a les millors deveses. Un signe clar de qualitat és que el seu greix, infiltrat entre les fibres musculars, té un alt percentatge d’àcid oleic: un nutrient també present a productes com l’oli d’oliva verge.